top of page

Doulakoira

Doulakoira Rölli

Miltä sinusta kuulostaa koiran läsnäolo synnytyksesi avautumisvaiheessa? Tuntuisiko ihanalta nojata rauhallista, lämmintä koiraa vasten ja upottaa kädet sen pehmeään turkkiin? Pakahtuuko sydämesi rakkaudesta aina koiria nähdessäsi? Tunnetko, että sinulla on syvä yhteys eläimiin ja kaipaat eläimen läsnäoloa myös synnytyksessäsi? Tuntisitko olosi erityisen turvalliseksi koiran läheisyydessä?

Rölli on ihanan pehmeäturkkinen, kiltti ja rauhallinen halikoira, jonka voit halutessasi saada mukaan synnytyksesi siihen vaiheeseen, kun vielä olet kotona. Sairaalaan valitettavasti koiria ei voi viedä, mutta Rölli voi tulla rentouttamaan sinua kotiin. Rölli on tottunut halailija, se on nimittäin tehnyt vapaaehtoistyötä halikoirana. Käymme halimassa ikäihmisiä vanhainkodeissa, kehitysvammaisia hoitokodeissa sekä lapsia kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Ajatus doulakoirasta syttyi minussa hiljalleen aloitettuamme vapaaehtoistoiminnan ja lueskeltuani terapiakoirista. Koiran helliminen on erittäin rentouttavaa, ja siitä on jopa tehty tutkimuksia. Koiran silittely rauhoittaa, laskee verenpainetta ja lisää oksitosiinintuotantoa. Halusin yhdistää kaksi intohimoani, koirat ja doulaamisen, ja tarjota synnyttäjille Röllin rentouttavaa läsnäoloa doulapakettini lisänä. Jos siis kiinnostuit, voit varata maksuttoman alkutapaamisen, jossa saat rauhassa tutustua meihin.

Tutkimuksia terapiakoirista ja koirien rentouttavasta vaikutuksesta:

Linda Handlin. 2010. Human - Human and Human – Animal Interaction. Some Common Physiological and Physcological Effects. Sveriges Lantbruksuniversitet, Skara.

Kihlström-Lehtonen Heidi. 2009. Minä ja koirani. Koiran vaikutus toiminnalliseen hyvinvointiin. Jyväskylän yliopisto.

Jääskeläinen Pasi. Ovatko koiranomistajat muita terveempiä? Duodecim.

 

Janelle Nimer & Brad Lundahl: Animal-Assisted Therapy: A Meta-Analysis. Anthrozoös. A multidisciplinary journal of the interactions of people and animals, Volume 20, 2007.

Grajfoner D, Harte E, Potter LM, McGuigan N: The Effect of Dog-Assisted Intervention on Student Well-Being, Mood, and Anxiety. Int J Environ Res Public Health. 2017 May 5;14(5).

J. S. J. Odendaal: Animal-assisted therapy — magic or medicine? Journal of Psychosomatic Research, Volume 49, Issue 4, October 2000, Pages 275–280.

Kirjallisuutta:

Höök Ingeborg. 2012. Better Care with a Caredog. ABC for Therapy Dogs.


Höök Ingeborg. 2011. The professional therapy dog – a care dog on prescription.
 

Ikäheimo Kaija 2013. Karvaterapiaa: Eläinavusteinen työskentely Suomessa.

Kahilaniemi Eeva 2016. Eläinavusteinen interventio. Asiakkaan toiminnallisuuden tukeminen koira-avusteisin menetelmin.

Doula Turku
Doula Turku
bottom of page