Homeopatia

Homeopaattinen vastaanottokäynti 

Homeopaattisen vastaanottokäynnin hinta on 70 euroa.

 

Mikäli tilaat minulta doulapaketin, sisältyy homeopatian käyttö synnytyksessä halutessasi paketin hintaan.

Homeopatia Turku
Homeopatiasta lyhyesti

Homeopatia on saksalaisen lääkärin, Samuel Hahnemannin, kehittämä lääkintäjärjestelmä, joka poikkeaa paljon nykyaikaisesta peruslääketieteestä. Homeopatiassa hoidetaan potilasta kokonaisvaltaisesti ja otetaan huomioon fyysisten oireiden lisäksi myös oireiden helpottumiseen ja pahenemiseen vaikuttavat tekijät.

Homeopaatin vastaanotolla tehdään perusteellinen haastattelu, jossa homeopaatti voi siis kysellä vähän oudoltakin tuntuvia asioita, mutta ne ovat kaikki kokonaisuuden kannalta tärkeitä seikkoja. Haastattelun perusteella homeopaatti valitsee potilaalle sopivan lääkeaineen tai joissakin tapauksissa muutamia lääkeaineita ja niille sopivan annostuksen. Teen sinulle hoitosuosituksen ja lääkeaineet potilas hankkii itse. Homeopaattisia lääkkeitä myydään mm. luontaistuotekaupoissa sekä joissakin apteekeissa. Ne ovat edullisia ja riittoisia.

Homeopaattiset aineet valmistetaan useimmiten kasveista, mineraaleista tai eläinkunnan tuotteista. Niitä laimennetaan ja potensoidaan ravistamalla niin kauan, ettei alkuperäisestä aineesta jää enää kemiallisia molekyylejä valmisteeseen. Jäljelle jää aineen energiaa, joka siirtyy lääkittäessä potilaan energiakenttään ja stimuloi potilaan omaa puolustusjärjestelmää tekemään tarvittavan, jotta potilas paranee. (Samalla tavalla kuin esim. haava paranee itsestään.) Homeopaattisilla aineilla ei ole sivuvaikutuksia, mutta joskus ne voivat aluksi aiheuttaa ns. ensireaktion, jolloin oireet vähäksi aikaa pahenevat. Tätä pyritään kuitenkin välttämään oikeanlaisella annostelulla.

Akuuteissa vaivoissa homeopatialla saadaan nopeita tuloksia. Kroonisissa vaivoissa saatetaan tarvita useampia käyntejä ja pitkäaikaisempaa hoitoa esim. kuukauden välein vaivasta riippuen. Joskus aineita myös vaihdetaan hoidon aikana välillä. Seurantakäynneillä määritetään edistyminen sekä jatkoaineiden tarve.

Raskauden ja synnytyksen aikana moniin asioihin voi saada helpotusta homeopatiasta. Synnytyksen aikana homeopatia on yksi lääkkeettömistä kivunlievityskeinoista. Homeopatia sopii erinomaisesti raskaana oleville, koska homeopatian vaikutus ei perustu kemialliseen vaikutusmekanismiin eikä homeopatialla ole sivuvaikutuksia. Homeopatiaa voidaan käyttää tavallisen lääkityksen ohessa, koska homeopatia ei vaikuta sen tehoon.